8 klassista kulttielokuvaa, jotka kaikkien tulisi nähdä – osa 2

Millaiset elokuvat luokitellaan kulttielokuviksi? Yleensä kulttielokuvilla on jonkinlainen epätavallinen näkökohta, joka erottaa ne useimmista muista elokuvista. Lyhyesti sanottuna kulttielokuvat ovat outoja. Ilman laajalti sovittua määritelmää ja legioonan verran intohimoisia faneja valmiina väittelemään suosikkielokuvansa puolesta, mitkät listat parhaista kulttielokuvista ei voi miellyttää kaikkia. Olemme kuitenkin päättäneet listata 8 klassista kulttielokuvan maineen saanutta elokuvaa, jotka jokaisen leffaintoilijan tulisi nähdä.

Eraserhead (1977)

Eraserhead voi olla David Lynchin kaikkein kryptisin elokuva sen surrealistisuuden takia. Eraserheadin päähenkilö on ahdistunut tehdastyöntekijä Henry, joka asuu painajaismaisella teollisuusalueella. Kun hän kyläilee tyttöystävänsä vanhempien luona illallisella, hänelle kerrotaan, että hänen tyttöystävänsä on raskaana ja että heidän on mentävä naimisiin. Vauva on kuitenkin hirviömäinen olento. Parin muuttaessa yhteen, Henry koettaa hoitaa olentoa, mutta vauva tulee kuumeiseksi ja sairaaksi. Tämän jälkeen elokuva muuttuu yhä oudommaksi kun laulava nainen ilmestyy lämpöpatteriin ja Henry tekee kohtalokkaan päätöksen avata vauvan kapalo. Yök! Vaikka ensimmäiset arvostelut Eraserheadistä oli sekavia, elokuva on sen jälkeen tunnustettu laajalti mestariteokseksi ja se lisättiin vuonna 2004 kongressin arvostettuun National Film Registry -kirjastoon.

The Warriors (1979)

Walter Hillin ohjaama Warriors on asetettu dystopiseen tulevaisuuteen, jossa väkivaltaiset jengit jakavat New York Cityn hallinnan. Elokuvassa Warrior-nimistä joukkoa syytetään väärin suositun johtajan Cyruksen tappamisesta. Tämä pakottaa Warriors -jengin taistelemaan tiensä vihamielisten jengialueiden läpi päästäkseen kotiinsa Coney Islandilla.Yhdistelmä upeaa grafiikkaa, raakaa väkivaltaa ja loistavaa dialogia The Warriors näyttää alun perin olevan suunniteltu kulttielokuvaksi. Toisin kun useimmat kulttielokuvat, Warriors oli Box Office menestys ja keräsi lähes 22,5 miljoonaa kotimarkkinoillaan. Useat elokuvaan liittyvät väkivaltatapaukset sen julkaisemisen aikaan vain kasvatti elokuvan suosiota. The Warriorsilla on edelleen voimakas kulttistatus ja sitä näytetään edelleen elokuvateattereissa ympäri maailmaa.

The Warriors (1979)

The Big Lebowski (1998)

Tässä Coen-veljesten ohjaamassa rikollisessa komediassa ”Dude” (Jeff Bridges) rento, marihuanaa polttava hahmo kahlaa itsensä läpi sarjan absurdisia tapahtumia, jotka näyttävät alkaneen henkilöllisyyserehdyksestä. Häntä auttavat hänen mielenkiintoiset keilailuystävänsä Donny ja Walter. Niin kuin monien kulttielokuvien osalta, elokuvaa pidettiin lipunmyynnissä floppina, mutta elokuvan julkaisemisen jälkeen se on saanut vankan fanipohjan ja kultti seuraajia, jotka kutsuvat itseään nimellä “ achievers” ja pyrkivät jäljittelemään Duden löysää elämäntapaa. Elokuva on jopa herättänyt vuotuisia kokoontumisia ympäri maailmaa, joita kutsutaan Lebowski Fest:eiksi, joissa saman henkiset fanit voivat jakaa rakkauttaan keilailuun, kylpytakkeihin ja Valkovenäläisiin. Jos sinä et tiedä miksi nämä asiat ovat merkittäviä, sinä et ilmeisesti ole nähnyt The Big Lebowski elokuvaa.

The Big Lebowski (1998)

Donnie Darko (2001)

Vaikka 1970-luku oli erityisen hedelmällinen aikakausi monien kulttielokuvien tuotantoon, Donnie Darko osoittaa, että elokuvan ei tarvitse olla vuosikymmeniä vanha ennen kulttistatuksen saamista. Tämä kummallinen science fiction -elokuva tuskin heilutti lipputoimistoa, kun se julkaistiin teattereissa vuonna 2001, mutta sen jälkeen, kun se julkaistiin DVD-levyllä seuraavana vuonna, se saavutti pian kulttisuosion. Richard Kellyn ohjaama ja kirjoittama Donnie Darko kertoo tarinan levottomasta teini-ikäisestä, joka usein näkee unta salaperäisestä hahmosta, joka on pukeutunut hirvittäväksi kaniksi, joka toimittaa salaperäisiä ​​viestejä. Hänen pyrkimyksensä löytää unien merkitys johtaa hänet pian tutkiman outoja teorioita aikamatkailusta ja maailman mahdollisesta päättymisestä. Jake Gyllenhaal esittää pääosaa, kun taas Maggie Gyllenhaal (Jake: n todellinen sisko) esittää hänen siskoaan Elizabethia. Muita merkittäviä näyttelijöitä ovat Drew Barrymore, Patrick Swayze ja Noah Wyle. Donnie Darkosta tehtiin jatko-osa vuonna 2009 nimeltä S. Darko, mutta se ei onnistunut saavuttamaan alkuperäiselokuvan kulttiasemaa.