King Kong on Uusi Elokuva Versio Tunnetusta Tarinasta

King Kong 2015 vuonna julkaistu elokuva vie takaisin mysteeriselle pääkallosaarelle. 1976 on myös julkaistu samasta tarinasta elokuva, mutta uusi versio verrattuna vanhaan ei kuitenkaan mene aivan saman kaavan mukaisesti vaikkakin tarinan ydin on sama.
Vanhassa elokuvassa laivan henkilöstö lähti tutkimaan mysteeristä eristettyä saarta öljyn porauksen toivossa ja he kohtaavat saarella King Kongin eli jättiläismäisen gorillan. Tämä elokuva oli ehdolla useaan Oscariin ja voitti äänileikkauksen, miksauksen ja visuaalisien efektien Oscar-ehdokkuudet. Tätäkin elokuvaa ennen on samaisesta tarinasta kirjotettu ja ohjattu elokuva. 1933 vuoden King Kong elokuvassa on sama tarina kuin nykyisessä 2015 julkaistussa. Filmi ryhmä lähtee kaukaiselle saarelle kuvaamaan elokuvaa ja kohtaavat jättiläisapinan, jota kidnappaa heidän vaaleatukkaisen tähtensä. Gorilla kuitenkin lopulta saadaan kaapattua ja tuotua New Yorkin teatteriin näytille, mutta jättiläismäinen gorilla pääseekin vapaaksi ja alkaa riehuen etsimään rakasta vaaleatukkaista kaunotartaan ympäri New Yorkin katuja aiheuttaen kaaosta.

Naomi Wattsin roolisuoritus

Pääosaa eli vaaleatukkaista hentoista naista, Ann Darrowia esittävä näyttelijä lahjakkuus Naomi Watts hurmaa pääosassaan. Elokuvan henki on alusta pitäen hyvin sarjakuvamainen ja sisältää paljon kliseiksikin kutsuttua juonta ja kuvausta. Tällä lailla elokuva kuitenkin on onnistunut kaappaamaan itselleen paljon kohtauksissa käytettyä pientä grafiikkaa missä tarkoituksen mukaisesti jäljitellään 1933 vuoden elokuvan henkeä. Ann Darrow hahmona on hyvin kuvan kaunis ja hentoinen. Ja tunteellisuuden, runollisuuden ja pienten eleiden ja ilmeiden kautta roolihahmo osuu kuin nakutettu näyttelijälle. Vaalea tukka, ilmavat kiharat ja valkoinen samettinen iltapukumainen hento mekko päällä pääosa on hurmannut niin laivaston henkilökunnan, rakastuneen kirjailijan kuin jättiläisgorillankin puolelleen. Mikä muukaan voi koko kaupungin enää pelastaa kuin tämän kaunottaren taika. Lopun sanonta, osuu ja uppoaa ja kiteyttää elokuvan kokonaan yhteen pääosan ympärille. “Beauty kill the Beast” – Kaunotar tappoi hirviön. Pääosasta kuitenkin jää hieman inhottava maku suuhun, sillä loppujen lopuksi hahmona Ann Darrow olisi voinut hoitaa oman osansa paljon paremmin ja olematta hullaantunut nainen siitä ilosta, että joku tai jokin on häneen niin kiintynyt hän olisi voinut päättää tarinan muuhun kuin tragediaan. Kaikkein suurin sympatia elokuvassa siis osuukin itse King Kongille. Jättiläisgorillan kohtalokas elämä ja sen surullisuus iskee jokaiseen katsojaan. Oli sitten eläinten ystävä tai ei, hahmosta on tehty kaiken kaaoksen ja tuhon ja raivon takaa alakuloinen ja yksinäinen vain itseään ja omaa reviiriään puolustava eläin hahmo. Elokuvan ohjauksessa on käytetty hyödyksi todellista gorillan käyttäytymistä ja se näkyy.

Naomi Wattsin roolisuoritus

Erikois-efektit

Itse jättiläisgorilla erikois-efektinä on todella hyvin toteutettu. Jo kaikki kasvojen ilmeet ja gorillamainen käytös pienine nyansseineen on upea elämys ja efektien valossa teknisesti todella onnistunut toteutus. Dinosaurukset ovat saatu todellisiksi hirmuiksi ja pelottavat jo pelkän ruudunkin takaa. Taistelukohtauksien koreografia ja kuvakulmat toimivat. Taistelua ja tappelua elokuvassa on enemmän kuin tarpeeksi eikä varmasti jätä ketään kylmäksi. Ehkä enemmänkin tulee välillä mieleen, että pienempikin olisi riittänyt. Parhaimmistoa kohtauksista on se kun Ann yrittää paeta ensimmäisen kerran jättiläisgorillan pauloista ja löytää itsensä pakenemasta vieläkin ilkeämpää tyrannosaurus Rexiä pakoon. Kun juuri on päästy yhdestä eroon, onkin vastassa toinen samanmoinen ja tässä kohtaa onkin jo jännät paikat. Ja vihdoin kun Ann hiipii ja ryömii kahden hirmupedon kynsistä pakoon ja tuntee olevansa turvassa, onkin aivan niskassa hengittämässä yksi lisää, joka hiljalleen näkyy katsojalle joka hypähtää varmasti sohvalta ylös huutamaan, että varo. Kun jättipeto on aivan päähahmon selässä kiinni, se avaa silmänsä, hiljalleen haistaa saaliinsa ja Ann kääntyy. Tämä kohtaus on aivan mieletön ja pistää ihan kylmille väreille.