Musta Leski

Musta leski on nimitys Marvelin sarjakuvissa esiintyvälle venäläiselle vakoojalle, Itseasiassa kahdelle sellaiselle, josta paremmin tunnetaan Natalia Romanova. Mustalla leskellä on aseenaan Venäläisten tiedemiesten kehittämät huppuaseet ja alun sarjakuvissa hänellä ei ole supersankarin asua.
Venäläisenä vakoojana Musta Leski kuitenkin pian muutaman tehtävän jälkeen liittyy naamiosankariseuraan, Kostajiin. Kapteeni Amerikan johdolla Kostajat ovat monipuolinen joukko erilaisia supersankareita, jotka yhteistuumin taistelevat maailman pahuutta vastaan. Ihme nelosista lähtöisin oleva idea yhdistää supersankarit kunnianhimoiseksi joukoksi on Marvelilta hyvä idea ja Kostajat saivatkin suurta huomiota ja oman elokuvansa. Musta Leski tunnetaan parhaiten näyttelijänä Scarlett Johansson. Naisellinen, hieman itsekäs rautamielinen upea nainen on kuin nakutettu roolihahmo Scarlett Johanssonille.

Mustan Lesken elokuvahetket

Alun perin 2004 Lions Gate Entertaiment oli tekemässä koko pitkää elokuvaa kyseisestä venäläisvakoojasta, mutta pian ilmoituksen jälkeen hylkäsi hankkeensa. Mustan Lesken ensikosketus elokuvamaailmaan oli silloin, kun Kostajien ensimmäinen elokuva tuli teattereihin. Sen jälkeen toistamiseen Kostajien toisessa osassa, Musta Leski esiintyi uudelleen. Animaatioesiintymisien jälkeen roolin Iron Man 2:seen sai Scarlett Johansson, josta hahmo nykyäänkin tunnetaan. Iron Manissa Musta Leski oli peitetehtävissä oleva agentti. Sen jälkeen 2012 Kostajien näytellyissä elokuvissa ja Kapteeni Amerikka elokuvissa rooli vahveni vahvenemistaan Scarlett Johassonille. “Age of Ultron” -elokuvassa, joka on Marvelin uusimpia Kostajien elokuvista näyttelijä sai massiivisen palkan näyteltyään Mustaa Leskeä ja erään lähteen mukaan roolista Scarlett tienasi jopa yli 20 miljoonaa, joka on reilusti enemmän kuin kenenkään muun näyttelijän palkkiot. Muilla Kostajien näyttelijöillä palkkaus oli kutakuinkin kahden ja kuuden miljoonana dollarin luokkaa. Jopa Kapteeni Amerikkaa näytellyt Chris Evans oli alemmin palkattu näyttelijä Mustaan Leskeen verrattuna. Chris tienasi elokuvasta hieman alta seitsemän miljoonaa dollaria. Mustaa Leskeä kuvataan kovaksi, muttei haavoittumattomaksi. Rohkeaksi, mutta ei pelottomaksi ja hahmo puhuttaa muun muassa siksi, että viimeisessä elokuvassa selviää, että Musta Leski ei voi saada lapsia.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson on yhdysvaltalainen näyttelijätär, joka aloitti uransa ollessaan vasta kymmenen vuotias lapsi. 1997 julkaistu elokuva yksin kotona 3:sen jälkeen tämä näyttelijälahjakkuuden alku sai oman pääroolinsa elokuvassa Hevoskuiskaaja. Kaksituhatta luvun alkupuolella Scarlett sai myös Golden Globe ehdokkuudet ja nousi näin taas askeleen kovemmalle tasolle omalla näyttelijänurallaan. Johanssonin uskomaton seksikkyys on saanut lehdet, arvostelijat ja median kehumaan Scarlettia ja nostamaan hänet jopa maailman seksikkäimmän naisen jalustalle. Hänet on toistamiseen valittu lehtien ja muun muassa myös Playboyn maailman seksikkäimmäksi naiseksi. Scarlett on nyt iältään 33 vuotias ja asuu New Yorkissa. Myöhemmällä elokuvaurallansa Marvelin Musta Leski on nostanut näyttelijän uuteen suosioon ja sen jälkeen onkin aktiivisesti näkynyt valkokankailla. Johanssonin toinen ura on vaatesuunnittelun puolella, jossa hän on yhdessä suunnitellut Reebokille mallistonsa. Myös mallin töitä tehneenä, kasvokuvansa muun muassa Luis Vuittonille myynyt näyttelijä mainostaa omaa mallistoansa omilla kuvillansa. Johanssonin yksityiselämä on ollut värikästä, Josh Hartnet ja Scarlett Johansson oli tunnettu seurusteleva pari elokuvapiireissä kunnes he erosivat 2006. Sen jälkeen näyttelijä meni naimisiin Ryan Reynoldsin kanssa, mutta erosivat myöhemmin. Scarlettilla on tytär Rose ranskalaisen miehen kanssa, mutta jonka kanssa hän myös erosi muutama vuosi sitten. Scarlett Johansson on vaikuttava nainen ja varmasti näkyy vielä monessa supersankariroolissaan sekä myöskin muissa roolisuorituksissa kauan valkokankailla. Kauneudestaan tunnettu nainen ikääntyy kauniisti, joka mahdollistaa varmasti jatkossakin mielenkiintoisia rooleja naisnäyttelijälle.

Scarlett Johansson