Naispuoliset Supersankarit

Naispuoleisia supersankari hahmoja on nähty jo aikojen alusta kun elokuvamaailma lähti aluilleen.
Näyttäisi siltä, että Wonder Woman olisi aivan ihka ensimmäisiä naispuolisia supersankareita valkokankailla. 1974 tehty televisioon tuotettu elokuva oli pilotti. Tässä kohtaa kuitenkaan Wonder Womanilla ei ollut supervoimia, sillä hän oli menettänyt ne tarinan mukaan aikaisemmin ja nyt siis käytti vain taistelulajeja hyödykseen ja toimi eri asussa ja nimellä Dianana Prince. Myöhemmin Wonder Woman nousi taas esille (1976-1979) kun hänen imagoansa ja tyyliänsä lähdettiin taas muokkaamaan ja mukaan hahmon esiintyjäksi saatiin tähdeksi entinen missi, Miss Universum 1972. Lynda Charter, joka jäi ja nousikin Wonder Womanin ikonisiksi kasvoiksi siitä lähtien. Wonder Womanin jälkeen yksi merkittävä supersankari oli Supernainen 1984. Tämä oli ensimmäinen kerta kun supersankari oli pääosassa nainen elokuvabisneksessä. Näyttelijänä oli tuolloin Helen Slater, joka myöhemmin sitten alkoikin näytellä Supermiehen äitiä Laraa Smallville nimisessä Supermiehestä kertovassa sarjassa. Pahiten menestynyt tai yksi elokuvista, mikä on saanut huonoimmat arvostelut oli Catwoman. Kissanaiseksi pukeutunut supersankari ei saanut yleisöä lämpenemään vuonna 2004 julkaistussa elokuvassa. Halle Berryn uran huonoimpia leffoja oleva elokuva ei yltänyt edes kymmeneen prosenttiin pisteistä elokuva-arvostelujen kriitikoiden silmissä kun asteikkona oli yhdestä prosentista sata prosenttia. Päänäyttelijä Halle Berry sain lopulta Razzielta palkinnoksi vuoden huonoimman näyttelijän palkinnon.

Naispuoliset Supersankarit

Naispuolisten supersankarin kulta-aika

Supersankarit tulivat jo kirjallisuuden merkeissä esille ensikertaa 1800-luvulla. Muun muassa Tarzan ja Zorro ilmestyivät tuolloin. 1938 sarjakuvayhtiö esitteli kuitenkin ensimmäiseksi tituleeratun supersankarin nimeltä Teräsmies, joka sai niin suuren kansan huomion, että tiedettiin jo supersankarien jäävän historiaan. Silloin ei kuitenkaan varmasti tiedetty, että supersankari huuma voisi säilyä vuosikymmeniä ja olla yksi kaikkein suosituimmista elokuva-alan markkinaraoista vielä kaksituhatta-luvullakin. Nyt huikeita katsojalukuja saavat supersankarielokuvat toinen toistaan paremmat ja uudemmat hahmot saavat ihmiset elokuvateatteriin useammin kuin koskaan. Supersankarit ovat täällä jäädäkseen. Nyt vuosien saatossa supersankarinaisten tarina on vasta aluillaan. Ensimmäisiä kertoja supersankarinaisten pääosaroolit ylittävät jopa supersankarimiesten roolit elokuvissa. Supersankari nainen on erityisesti vahva, kaunis, muodokas ja harkitseva supernainen, jolla on kykyjen lisäksi myös viekkautta ja älyä taistella vääryyttä vastaan. Supersankari nainen rakastuu helposti ja usein joutuukin taistelemaan rakastettunsa puolesta.

Ihmenainen

Ihmenainen, joka kuuluu “oikeuden puolustajiin” sai YK:lta kunnialähettilään tittelin toimiessaan naisten ja tyttöjen voimaannuttamisen puolesta. Ihmenainen kasvoi saarella kaukana muusta yhteiskunnasta kunnes tuli aika lähteä saarelta taistelemaan sodanjumala Aresta vastaan ihmisten pariin. Sitä ennen Dianaksi nimetty lapsi eli erilaista elämää Themysciran saarella, jota hallitsi amatsoni-soturit. Pelkkien naisten kanssa kasvanut tyttö sai ensikosketuksen rakkauteen silloin, kun lentäjä mies haaksirikkoutui saarelle. Mies kuoli myöhemmin taistelussa pelastaen ihmiskunnan. Rakastuneiden viimeinen kohtaus oli sodan keskellä ja Ihmenaisen rakastetun viimeisiksi sanoiksi jäi: “Minä voin pelastaa tänään päivän, mutta sinä voit pelastaa koko ihmiskunnan”. Dianan tehtävä tästä lähtien oli edistää rauhaa ja tasa-arvoa maailmassa. Mutta koskaan ei unohtuisi tuo rakastettu mielestä ja häntä Diana jää varmasti loppuelämäkseen kaipaamaan. Ihmenaisen kykyihin kuuluu poikkeuksellinen voima kuten teräsmiehellä. Hän on melkein haavoittumaton mutta terävät esineet voivat häntä satuttaa. Radioaktiivinen säteily vie voimat. Taistelukoulutuksensa vuoksi Ihmenainen pärjää hyvin lähikontaktissa. Ihmenainen on kuitenkin hieman nenäkäs, onhan hän kasvanut prinsessana saarella, kaukana ihmiskunnasta ja normaalista kulttuurista. Hänessä on itsekkyyttä ja tulisuutta. Hänellä on monta asetta muun muassa lasso joka pakottaa kohteensa puhumaan totta ja rannehaarniskat, jotka ovat särkymättömät ja niiden avulla ihmenainen pystyy torjumaan luoteja.